tasi

Afscheiding begin zwangerschap


Weet je wanneer je vruchtbare dagen zijn (bijvoorbeeld door het gebruik van een ovulatietest ) en wanneer je seks hebt gehad, en heb je binnen zeven dagen hierna een klein beetje roze of bruine afscheiding, dan is de kans groot dat het om een innestelingsbloeding. Lees ook: roze of bruine afscheiding, ook later in je zwangerschap kan je mogelijk wat roze of bruine afscheiding hebben. Meestal is dit niet ernstig en wordt het veroorzaakt door een vaatje in je vagina dat is gesprongen. Dit is in principe onschuldig. Is er sprake van een flinke hoeveelheid bruine afscheiding of roze afscheiding of houdt het een paar dagen aan, dan is het verstandig om naar je huisarts of de verloskundige te gaan. Afwijkende vaginale afscheiding, ook als je vaginale afscheiding hebt die er niet uitziet als waterige witte vloed maar een andere structuur of kleur heeft of heel sterk ruikt, is het aan te raden naar de huisarts te gaan.

geen goed idee. Draag bij voorkeur katoenen ondergoed en trek wat vaker een schone onderbroek aan. Wassen doe je alleen met water. Zeep (ook vaginale zeep) kan de balans van je vagina verstoren en bijdragen aan het krijgen van een vaginale infectie. Ben je zwanger, dan neemt de hoeveelheid vaginale afscheiding zoals gezegd toe. Tijdens de innesteling kan er wat bloed bijzitten waardoor de afscheiding roze of bruin. Hierdoor kan je denken dat je ongesteld bent of een doorbraakbloeding hebt, terwijl het juist wijst op een zwangerschap. Een innestelingsbloeding komt bij ongeveer 20 van de zwangerschappen voor.

Normale afscheiding is doorzichtig, slijmerig, vochtig en geurloos. Wij noemen dit ook wel witte vloed. Vaginale afscheiding tijdens de zwangerschap, ben je zwanger, dan heb je meer afscheiding dan normaal. Hoe langer je zwanger bent, hoe meer afscheiding je hebt. De vaginale afscheiding tijdens je zwangerschap is bovendien dunner en wateriger dan je gewend bent. Net als voor je zwangerschap maakt je lichaam deze afscheiding aan om je vagina en baarmoeder te beschermen. Het kan dus absoluut geen voedsel kwaad. Dat het meer is dan voor je zwangerschap komt door de verhoogde oestrogeenproductie. Hierdoor stroomt er meer bloed door je bekkengebied en worden de slijmvliezen extra gestimuleerd. Wat te doen tegen toename vaginale afscheiding? Het antwoord is simpel: hoewel het vervelend kan zijn, is er niets aan te doen.

Zwangerschap en bruine afscheiding


Ben je zwanger, dan heb je meer vaginale afscheiding dan normaal. Deze afscheiding hoort vloeibaar, doorzichtig wit en geurloos te zijn. Heb je bruine afscheiding of is deze kapsels roze of anders van kleur, dan is dit wat anders dan de gewone witte vloed. Vaginale afscheiding voor de zwangerschap, de baarmoederhals en -wand van de vagina maken vocht en slijm aan dat af en toe door de vagina naar buiten komt. Afhankelijk van waar je in je menstruatiecyclus zit, kan je veel of nauwelijks afscheiding hebben. Ook verschilt de hoeveelheid per vrouw. Deze afscheiding heeft een belangrijk functie; het beschermt je vagina en baarmoeder tegen ziektekiemen en heeft een reinigende werking.

Bruine afscheiding tijdens zwangerschap


Wanneer dit kort na de bevruchting is, is de oorzaak waarschijnlijk de innesteling van het embryo in de baarmoederwand. Niet lang daarna kunnen je darmen beginnen opzetten, waardoor je meteen een opgezette buik krijgt. Je darmen zijn zich aan het aanpassen om plek te maken voor je groeiende baarmoeder. De groei van je baarmoeder kan op zich ook weer krampen veroorzaken. Tot slot is er dan nog de bandenpijn: de banden aan je baarmoeder rekken uit naarmate je baarmoeder groeit. Dit uitrekken kan ook buikpijn veroorzaken. De meeste vrouwen zijn in het begin van hun zwangerschap misselijk. Dit kan gaan van een licht gevoel van onbehagen, tot echt ziek zijn en overgeven. De misselijkheid kan starten vanaf de vierde zwangerschapsweek, maar de meeste vrouwen krijgen er last van rond de zesde week.

Je tepelhof wordt donkerder en groter. Je borsten zullen niet alleen groter en gevoeliger worden, maar ook je tepelhof verandert in deze periode. De instapharma huid rondom je tepel wordt donkerder en de well cirkel wordt ook groter. Deze verandering is mede veroorzaakt door de aanmaak van het hCG-hormoon en start dus al én week na de bevruchting. Hoofdpijn, door je veranderende hormoonhuishouding kun je last krijgen van hoofdpijn.

De hoeveelheid zwangerschapshormoon in je lichaam verdubbelt de eerste weken van de zwangerschap elke twee dagen! Je lichaam moet wennen aan deze nieuwe waarden en dit kan gepaard gaan met hoofdpijn. Veel rust en veel water drinken helpen de hoofdpijn verminderen. Verhoogde lichaamstemperatuur, niet alleen tijdens je ovulatie, maar ook daarna blijft je basale lichaamstemperatuur (gemeten als je net wakker bent) hoger dan normaal. Dit komt door de verhoogde hoeveelheid progesteron in je bloed. Buikpijn of een opgezette buik, net zoals bij een naderende menstruatie, kan ook zwangerschap buikpijn veroorzaken.

Zo hoort het er uit

Gedurende de zwangerschap zullen de meeste vrouwen niet menstrueren. Een aantal blijven echter wel gewoon maandelijks last hebben van bloedverlies. Dit is dan vaak wel een kortere en minder hevige periode dan voor hun zwangerschap. Opgezwollen en gevoelige borsten, al een week na de bevruchting kunnen je borsten opzwellen en gespannen aanvoelen. Sommige vrouwen zullen merken dat de aders op hun borsten veel beter zichtbaar worden. Verder kan het aanraken van je borsten als pijnlijk ervaren worden. Tot slot kunnen ook patch de tepels overgevoelig zijn. Dit alles wordt veroorzaakt door de aanmaak van het hCG-hormoon, ook wel zwangerschapshormoon genoemd. Je borsten zullen de ganse zwangerschap lang veranderen, maar gelukkig blijven ze doorgaans geen negen maanden lang pijnlijk of overgevoelig.

De eerste aanwijzingen dat je zwanger bent: ben ik zwanger?

Het bloed komt dan van een gescheurd bloedvaatje en kan geen kwaad voor het verdere verloop van de zwangerschap. Witte, melkachtige afscheiding, vrijwel onmiddellijk na de bevruchting verdikt de baarmoederwand. Dit is om ervoor te zorgen dat het embryo voldoende plaats heeft om zich in te nestelen. Gedurende de ganse zwangerschap zal een vrouw last hebben van deze witte, melkachtige afscheiding. Zolang deze niet onaangenaam ruikt en er geen jeukerig gevoel mee gepaard gaat, kan dit geen kwaad. Het helpt zelfs de vagina vrij van schadelijke bacteriën vlooiendruppels te houden. Het uitblijven of verminderen van je menstruatie. Dit symptoom is voor veel vrouwen een duidelijk signaal dat ze mogelijks zwanger zijn.

Deze kan je al vanaf tien dagen na de bevruchting vertellen of je zwanger bent. Daarna maak je best een afspraak bij de huisarts voor een bloedproef, want alleen het resultaat hiervan is 100 betrouwbaar. De zwangerschapssymptomen klaver zijn een gevolg van de hormonale veranderingen in je lichaam. Je hormoonspiegel is ontregeld en dit veroorzaakt de lichamelijke gewaarwordingen die hieronder beschreven staan. De meeste symptomen verdwijnen gelukkig spontaan na de derde zwangerschapsmaand. Licht bloedverlies en kramp, het eerste symptoom dat je kan waarnemen vindt vier tot twaalf dagen na de bevruchting plaats. De bevruchte eicel nestelt zich dan in in de baarmoederwand. Dit kan gepaard gaan met krampen en licht bloedverlies.

Witte afscheiding voor menstruatie, zwangerschap, kind

Zwanger Of gambia toch niet? Oke, zwangerschap is geen ziekte, maar je kan wel erg veel last hebben van de symptomen. Elk lichaam is anders, elke vrouw reageert anders en elke zwangerschap verloopt anders! Je kan zwanger zijn zonder én van deze symptomen waar te nemen of je kunt last hebben van allemaal. Het is zelfs waarschijnlijk dat je tijdens je tweede of derde zwangerschap te kampen krijgt met heel andere symptomen dan tijdens een eerdere zwangerschap. Bovendien kunnen deze symptomen ook een signaal zijn voor iets anders. Vele ervan kunnen ook wijzen op een naderende menstruatie, een verkoudheid, een griep, oververmoeidheid, depressie. Als je een aantal symptomen hieronder herkent, kun je een zwangerschapstest gaan kopen.

Afscheiding begin zwangerschap
Rated 4/5 based on 910 reviews